Denník N

Do nemocníc dajú toaletný papier, Bratislave 30 miliónov. Hrabme sa v minulosti, reaguje premiér na otázky, či Smer nezanedbal zdravotníctvo

Premiér Peter Pellegrini v Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Foto - Tasr
Premiér Peter Pellegrini v Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Foto – Tasr

Od jesene by si slovenskí pacienti nemali nosiť do štátnych nemocníc toaletný papier. Premiér s ministerkou zdravotníctva oznámili, že do najväčšej nemocnice v Bratislave investujú 30 miliónov eur.

Ak dnes idú pacienti do najväčšej Univerzitnej nemocnice v Bratislave, na väčšine oddelení nemajú klimatizáciu. Do nemocníc na Slovensku si musia nosiť toaletný papier aj iné hygienické potreby.

Premiér Peter Pellegrini (Smer) a ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru) teraz oznamujú, že od jesene budú mať pacienti po celom Slovensku hygienické balíčky a Univerzitná nemocnica v Bratislave, kde končia najťažšie prípady, dostane nové prístroje za 15 miliónov a budú ju masívne rekonštruovať, na čo dostane v najbližších dňoch 15 miliónov.

Smer mal zdravotníctvo 10 rokov

S týmto vyhlásením prichádza premiér po tom, čo mal Smer na starosti zdravotníctvo desať z posledných 12 rokov. Prečo s tým prichádza až dva roky pred voľbami? „To sú typické otázky, vracajme sa do minulosti, tam sa utápajme, hrabme sa v tom,“ povedal na otázku premiér.

Na takéto otázky už viac odmieta odpovedať. „Pretože to nepomáha Slovensku ani to v ničom Slovensko neposúva,“ povedal na brífingu v nemocnici na Kramároch.

Na otázku, či Smer nezanedbal zdravotníctvo, keď si dodnes musia pacienti nosiť hygienické potreby a naša najväčšia nemocnica mala zastarané prístroje, povedal, že vracať sa do minulosti nemá význam.

Od jesene balíčky

Pacienti by podľa premiéra už hygienické potreby mali dostať priamo v nemocniciach, ktoré patria pod ministerstvo zdravotníctva. Ide o veľké univerzitné a fakultné nemocnice po celom Slovensku.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Zdravotníctvo

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie