Denník N

Reťazec Primark sa zaujíma o Bratislavu, môže mať problém nájsť ľudí aj vhodný priestor

Foto - archív
Foto – archív

Írsky reťazec s oblečením chce preniknúť do strednej Európy, obchod na Slovensku by mohol odobrať časť zákazníkov predajni vo Viedni.

Nakupujú v jeho predajni počas návštevy Viedne aj počas dovoleniek v iných európskych krajinách. O pár rokov však už do obchodu írskeho reťazca Primark možno slovenskí zákazníci nebudú musieť cestovať za hranice.

Predajca oblečenia a doplnkov, ktorý postupne expandoval do viacerých európskych krajín aj do USA, sa  zaujíma aj o slovenský trh. Naznačil to Peter Pohanka zo spoločnosti CBRE, ktorá sa zaoberá prenájmom komerčných nehnuteľností.

Hlavnou prekážkou, pre ktorú svoj vstup na Slovensko zvažuje, je podľa Pohanku momentálne najmä nedostatok pracovnej sily. Vysvetlil, že Primark potrebuje do jednej predajne približne 300 – 400 ľudí, ktorí sú trénovaní na štandard reťazca. Tých je dnes problém na našom trhu nájsť.

O možnom príchode Primarku do strednej Európy sa hovorí už istý čas. Pohanka potvrdil, že rozhodovanie reťazca je pomerne zdĺhavé, odôvodnil to náročnými požiadavkami, ktoré reťazec pre krajinu, kam chce expandovať, má.

Napriek tomu si myslí, že pre slovenský trh by sa mohol

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie