Denník N

Polícia vyšetruje dve podozrenia, že pod bratislavský obchvat sa sype nebezpečný odpad

Foto - Tasr
Foto – Tasr

Problém je taký veľký, že na stavenisko prišli na kontrolu nečakane dvaja ministri.

Obchvat Bratislavy za takmer 2 miliardy eur ešte len začali stavať, a už má vážny problém. Policajti preň rozbehli dve trestné stíhania, obe „vo veci trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi“, upozornila na to agentúra TASR.

Detaily dvoch trestných stíhaní polícia neuvádza, v jednom prípade pre jeho vážnosť a v druhom pre prebiehajúce vyšetrovacie úkony.

S najväčšou pravdepodobnosťou majú vyšetrovatelia podozrenie, že pri stavbe pracujú aj s nedovolenými alebo kontaminovanými materiálmi.

O vážnosti problému svedčí aj náhla ministerská návšteva na stavenisku. V stredu ráno prišli stavbu v oblasti Jaroveckého ramena skontrolovať minister dopravy a životného prostredia (Árpád Érsek a László Sólymos – obaja Most-Híd).

Foto – TASR

Sólymos avizoval, že ak sa podozrenia potvrdia, sám bude za uloženie maximálnej pokuty.

Čaká sa na analýzy

„Hovoril som s policajným krajským riaditeľom, ktorý mi potvrdil, že prebieha vyšetrovanie možného trestného činu environmentálneho charakteru, kde sa teraz čaká na rôzne analýzy expertov. Potom sa uvidí, ako ďalej,“ cituje agentúra TASR ministra Sólymosa.

O probléme už dávnejšie hovorí aktivista Miroslav Dragúň z Inštitútu pre rozvoj Bratislavského kraja.

„Videli sme, ako sem vozia káble, roxorové tyče, tehly,“ opakoval po ministerskej kontrole Dragúň. Ten na potenciálny problém upozornil políciu aj Slovenskú inšpekciu životného prostredia a dokladá fotografie a videá z Jaroveckého ramena. Tvrdí, že sa sem vozí odpad zo skládky na Kopčianskej.

Zdroj – IRBK
Zdroj – IRBK

 

 

 

 

 

 

 

Na inej strane stavby sa má polícia zaoberať tým, či sa na stavbe používa kontaminovaná zemina z areálu bývalej autobusovej stanice na bratislavských Mlynských nivách.

Bratislavská miestna časť Nivy je poznačená znečistením z bývalých chemických fabrík či zo zbombardovanej rafinérie Apollo

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Obchvat Bratislavy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie