Denník N

SNS zjemňuje návrh dane z potravín, ale úplne ustúpiť nechce

Foto - TASR
Foto – TASR

K návrhu zákona o osobitnom odvode prišlo 92 pripomienok, vyše tretina zásadných. Časť z nich navrhla ministerka zapracovať.

Už v týchto dňoch mali poslanci parlamentu rokovať o zákone o osobitnom odvode pre reťazce, ktorý pred dvomi mesiacmi predložilo šesť poslancov SNS.  Na minulej schôdzi prešiel prvým čítaním a na tejto sa má schváliť, platiť by mal podľa predkladateľov už od januára 2019.

Vo štvrtok však poslanec Radovan Baláž (SNS), ktorý je jedným z iniciátorov zákona, navrhol, aby sa o ňom hlasovalo až na konci tejto schôdze, teda až po prerokovaní zvyšných niekoľkých desiatok bodov, vrátane štátneho rozpočtu. To naznačuje, že o podobe, v akej by mal byť zákon predložený, ešte nemá vládna koalícia úplne jasno.

Je totiž zrejmé, že v podobe, v akej ho poslanci SNS predložili, schválený nebude. Pozmeňovacie návrhy už krátko po predstavení návrhu avizovali aj samotní predkladatelia, pôvodná verzia zákona totiž narazila na masívnu kritiku nielen obchodníkov, ale aj odborárov, podnikateľských klubov a analytikov.

Zatiaľ ich však nepredstavili v písomnej podobe, naznačili ich len počas rokovania výborov slovne.

„Finálny návrh sa v týchto dňoch dolaďuje, ešte bude zaslaný v dostatočnom predstihu, aby sme sa vedeli o ňom medzi jednotlivými koaličnými aj opozičnými klubmi baviť,“ povedal začiatkom týždňa na rokovaní výboru poslanec SNS Baláž podľa TASR.

Zmeny z ministerstva

Skôr ako poslanci prišla s úpravami v návrhu zákona ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (SNS).

Po tom, ako

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Odvod pre reťazce

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie