Denník N

Na školstve prepadne sto miliónov eur z eurofondov. Lubyová: Je to vec mojich predchodcov

Foto - TASR, N
Foto – TASR, N

Opozičná poslankyňa Veronika Remišová hovorí, že Slovensku prepadne sto miliónov eur na eurofondoch. Ministerstvo tvrdí, že za to nemôže.

Ministerstvo školstva patrí medzi tie, ktoré sa dlhodobo sťažujú na nedostatok peňazí. Učitelia majú nízke mzdy, rodičia musia pomôcky často kupovať zo svojho. Mnohé školy potrebujú peniaze na opravy, chýbajú telocvične či kuchyne. Rovnako tak nie sú peniaze na kvalitnú vedu a platy pre vedcov.

Opozičná poslankyňa Veronika Remišová z OĽaNO teraz upozorňuje, že tento rok nám prepadne sto miliónov eur z eurofondov práve na vedu a výskum, ktoré ministerstvo školstva nedokázalo vyčerpať.

„Je to obrovská suma. A to len preto, že nominanti SNS vyrobili škandál a neboli schopní eurofondy riadne a efektívne riadiť. Suma na vedu a výskum bude pre diletantizmus a neschopnosť SNS o sto miliónov eur nižšia,“ povedala Remišová. Vlani sme takto prišli o 27 miliónov, ktoré boli k dispozícii, ale nestihli sme ich minúť.

Zvažujú odvolávanie ministerky

Remišová tvrdí, že podľa informácií, ktoré jej poskytlo ministerstvo financií za minulý rok, neprepadli peniaze v žiadnom inom operačnom programe, len na ministerstve školstva.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie