Denník N

Čas už nie je najčítanejším bulvárom na webe, tým sa stala Pluska Penty

Teraz.sk si prestalo opticky zvyšovať vplyv neštandardne vysokou návštevnosťou zo zahraničia.

Návštevnosť slovenských webov v decembri 2018. Zdroj dát: AIM Monitor / iAB Slovakia

Slovenská pobočka švajčiarsko-nemeckého vydavateľstva Ringier Axel Springer (RAS) koncom roka dokončila odovzdanie webu Čas.sk miestnej skupine okolo podnikateľa Antona Siekela. Obchod, ktorého cieľom bolo zbaviť sa biznisu papierových novín (transakcia zahŕňa aj tlačený denník Nový Čas a súvisiace periodiká), bol oznámený ešte na konci roku 2017.

Čas.sk (1,57 mil. reálnych užívateľov, RU) sa sa tak objavil v oficiálnom audite návštevnosti AIM Monitor ako samostatný subjekt. Siekel môže hovoriť, že ovláda druhý najsilnejší bulvár alebo jeden z top 5 slovenských spravodajských webov. Nemôže si však už hovoriť najčítanejší bulvár, ako v čase rokovaní. V druhej polovici roku 2018 sa totiž ako najčítanejší bulvár stabilizovala Pluska.sk (1,72 mil. RU). Môže sa totiž v návštevnosti spoľahnúť na veľkú mediálnu skupinu, ktorú posledných päť rokov skladá Penta do svojho News and Media Holdingu (NMH).

Siekel momentálne takou skupinou nedisponuje. Vlastní magazín Break alebo Žilinský večerník – obe značky sú však na internete nevýznamné. Ak sa Siekel nepokúsi stavať internetovú skupinu, v ktorej bude kumulovať návštevníkov viacerých webov, prvenstvo Nového Času bude definitívne minulosťou, spojenou s

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Médiá

Ekonomika

Teraz najčítanejšie