Denník N

Tesco zostane v centre Bratislavy len v podzemí, sortiment časom zúži na potraviny

Kamenné námestie v Bratislave s komplexom hotela Kyjev a obchodného domu Prior. Foto N - Tomáš Benedikovič
Kamenné námestie v Bratislave s komplexom hotela Kyjev a obchodného domu Prior. Foto N – Tomáš Benedikovič

Britský reťazec u nás zatiaľ nefungoval v prenájme v obchodných domoch, ktoré predal, v Bratislave by mal urobiť výnimku.

Na najvyššom poschodí vyššej budovy obchodného domu My v centre Bratislavy predáva Tesco menšie domáce spotrebiče, hračky aj detské oblečenie. V časti vyhradenej elektrospotrebičom a mobilným telefónom sa uličky medzi tovarom pred časom rozšírili, sortiment ponúkaného tovaru sa naopak mierne zúžil.

Podobne to vyzerá aj o poschodie nižšie, kde majú svoje predajné plochy módne značky. Niektoré z nich, napríklad Timeout či Desigual, už časť stojanov či stolíkov zabalili, takže celková plocha na prechádzanie zákazníkov pôsobí voľnejšie.

V druhej, nižšej a novšej časti obchodného domu sa plocha pri jednom z vchodov vyprázdnila, pultíky drobných predajcov zmizli.

Zákazníci, ktorí po tieto dni do obchodného domu prichádzajú, možno uvoľnené plochy a prázdnejšie pulty pripisujú výpredajom, možno zmenám značiek na ploche obchodného domu. Zrejme však už súvisia aj so zmenou vlastníka obchodného domu.

Reťazec Tesco Stores totiž začiatkom tohto roka predal aj svoj posledný obchodný dom na Slovensku. Na jeho prevzatí sa dohodol s firmou Mirage Shopping Center Georgea Trabelssieho. Ten obchodný dom kúpil za viac ako 20 miliónov eur.

Pár týždňov ešte po starom

Tesco ubezpečuje, že ani po oznámení predaja sa v najbližších týždňoch pre zákazníkov nič nemení. „Minimálne do konca februára 2019 bude obchodný dom My prevádzkovaný ako doposiaľ s tým, že aj naďalej plánujeme zákazníkom prinášať svoje služby v tejto lokalite – v prenajatých priestoroch,“ reagovala PR manažérka reťazca Tesco Lucia Poláčeková.

Už od marca sa však

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Bratislava

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie