Denník N

Takmer 300 kíl chorého mäsa z Poľska sa dostalo do našich reštaurácií a jedální

Reprofoto - TVN24
Reprofoto – TVN24

Hovädzie mäso z poľského bitúnku, kde spracúvali choré kravy, sa dostalo v podobe odrezkov aj na náš trh.

Hovädzie mäso z problematického bitúnku sa dostalo aj do reštaurácií a školských jedální na Slovensku. Potvrdil to šéf Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) Jozef Bíreš, podľa neho išlo o takmer tristo kilogramov mäsa z chorého hovädzieho dobytka.

„Išlo o 300 kg mäsa typu gulášové, čiže odrezky a podobne. Mäso skončilo v reštauráciách a školských jedálňach,“ povedala ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná podľa Hospodárskych novín.

Potvrdila informácie zo stredy, že sa takéto mäso malo dostať do troch slovenských prevádzok.

Štátna veterinárna a potravinová správa 

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Kvalita potravín

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie