Takmer 300 kíl chorého mäsa z Poľska sa dostalo do našich reštaurácií a jedální
Hovädzie mäso z poľského bitúnku, kde spracúvali choré kravy, sa dostalo v podobe odrezkov aj na náš trh.
Hovädzie mäso z problematického bitúnku sa dostalo aj do reštaurácií a školských jedální na Slovensku. Potvrdil to šéf Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) Jozef Bíreš, podľa neho išlo o takmer tristo kilogramov mäsa z chorého hovädzieho dobytka.
„Išlo o 300 kg mäsa typu gulášové, čiže odrezky a podobne. Mäso skončilo v reštauráciách a školských jedálňach,“ povedala ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná podľa Hospodárskych novín.
Potvrdila informácie zo stredy, že sa takéto mäso malo dostať do troch slovenských prevádzok.
Štátna veterinárna a potravinová správa