Denník N

Štefunko nezarobil na dodávke eurofondov pre univerzity

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Príbeh firmy Monogram nehovorí nič o tom, že by líder Progresívneho Slovenska zarábal podobne ako eurofondové IT špičky v časoch Smeru, skôr naopak.

Predseda strany Progresívne Slovensko Ivan Štefunko sa dostal do podozrenia, že ako podnikateľ profitoval z kartelu pri eurofondovej súťaži o dodávku vedeckých zariadení pre Žilinskú univerzitu z roku 2013. Informácie o tom zverejnil portál Aktuality.sk v rámci série textov, ktoré sa týkali aj príbehu firmy Monogram Technologies. Tá dnes dlhuje štátu, je v útlme a na pokraji krachu, hoci časti jej podnikania po odčlenení prežívajú.

Keďže Ivan Štefunko je predseda strany, ktorá sa v budúcnosti môže stať parlamentnou a dokonca môže byť súčasťou vlády, skúmali sme podrobne podozrenia spomenuté v textoch o Štefunkovom podnikaní.

Najprv stručný záver:

Ivan Štefunko nemal žiaden vplyv na postup firmy Monogram Technologies, ktorá po vyhratom tendri dodávala technologické zariadenia pre Žilinskú univerzitu. Pôvodne bol aktívnym štvrtinovým vlastníkom Monogramu, no v čase obchodov s univerzitou už nemal na obchody firmy žiaden vplyv a mal o nich aj minimálne informácie.

Ivan Štefunko nikdy

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Progresívne Slovensko

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie