Denník N

Podniká s J&T a chce kupovať časť Álp. Rakúšania to nevedia robiť, tvrdí Rattaj

Igor Rattaj. Foto - Archív TASR
Igor Rattaj. Foto – Archív TASR

Spolumajiteľ Tatry mountain resorts Igor Rattaj pre Hospodárske noviny povedal, že Rakušania nevedia robiť biznis.

Tatry mountain resorts (TMR) sa chce rozšíriť do Álp. V rozhovore pre Hospodárske noviny  to povedal spolumajiteľ TMR Igor Rattaj. „Dovolím si tvrdiť, že Rakúšania to nevedia robiť. Bohužiaľ, biznis robia takým spôsobom, aby prežila daná oblasť, a nie tak, aby im to zarábalo,“ citujú ho Hospodárske noviny.

Rakúsky biznis má podľa neho potenciál mať úplne iné tržby. Záujem majú o dve strediská.

Rakúšania ich podľa Rattaja nevítajú s otvorenou náručou, ale chodia sa od nich učiť. „A to teraz nepreháňam, ale veľa veľkých stredísk sa k nám chodí učiť robiť vernostný program, ako sme rozbehli predaj elektronického lístku, ako máme pospájané produkty. Divili by ste sa, ale Rakúšania sa k nám chodia učiť,“ povedal pre Hospodárske noviny.

V hre je podľa Hospodárskych novín aj jedno z najznámejších rakúskych stredísk – Kitzbühel.

TMR už dnes prevádzkuje vleky aj v zahraničí, napríklad zrejme najznámejšie české lyžiarske stredisko Špindlerův Mlýn. Expenzia do Poľska sa TMR nepodarila.

Rattaj sa v minulosti dostal do pozornosti najmä vďaka podobne kontroverzným výrokom. Napríklad v rozhovore pre Trend, že  vo svojich lyžiarskych strediskách majú radi lyžiarov s deťmi: „nesmrdia mi na zjazdovke, sedia v bufete.“ Neskôr Trend túto časť odpovede pre nespokojnosť Rattaja stiahol.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie