Denník N

Danko predložil zákon, ktorý ruší odvod pre reťazce, je kópiou opozičného zákona

Foto - TASR
Foto – TASR

Poslanci odsunuli na koniec schôdze opozičný návrh na zrušenie odvodu pre reťazce. SNS predložila do parlamentu obdobný zákon zo svojej dielne, Matečná navrhla skrátený legislatívny proces.

V utorok podvečer navrhol Andrej Danko (SNS), ktorý práve viedol schôdzu parlamentu, aby poslanci schválili návrh jeho kolegu Tibora Bernaťáka a odsunuli opozičný návrh na zrušenie zákona o odvode pre reťazce na úplný záver tejto schôdze. Väčšina poslancov za tento návrh hlasovala.

O návrhu Martina Poliačika (Progresívne Slovensko) a Jozefa Mihála (Spolu) mali hlasovať až po skončení rokovania o ústavných sudcoch a iných bodoch. Poliačik proti tomu protestoval, ale nič to neovplyvnilo.

Povedal, že ak chce SNS zrušiť odvod pre reťazce, ktorý napadla Európska komisia, mali by podporiť nimi predložený návrh zákona, ktorý sa dostal pri schvaľovaní celého programu schôdze ako 82. na rad z vyše 100 bodov.

„Andrej Danko včera v rozpore so slušnosťou aj s parlamentnou praxou náš zákon presunul na koniec schôdze. Namiesto toho, aby priznal chybu, ospravedlnil sa za zvýšenie cien potravín a urýchlene túto chybu napravil, hrubo zneužil väčšinu v parlamente a svoju nekompetentnosť prekryl neslušnosťou,“ reagoval Poliačik pre Denník N.

Ohlásil, že ho sám zruší

Presunutie opozičného návrhu zákona súviselo s tým, čo

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Odvod pre reťazce

SNS

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie