Denník N

Uber sa vracia do Bratislavy aj s licenciami, na voľné auto si môžete počkať

Oddnes si môžete objednať odvoz cez Uber v Bratislave, oznámila firma.

Aktualizované o 15:27 Taxislužba Uber sa vracia do Bratislavy. „Počínajúc dnešným dňom si opäť môžete objednať jazdu u nás,“ povedal Ash Kebriti, generálny manažér Uberu pre strednú a východnú Európu.

Uber pozastavil svoju činnosť na jar minulého roka, bratislavský súd vtedy zakázal vodičom Ubera jazdiť bez licencie a splnenia všetkých podmienok pre taxislužby. Podľa Kebritiho sa teraz Uber vracia s plne licencovanou službou.

Koľko šoférov si povoľovacím procesom už prešlo a sú Uberu aktuálne k dispozícii, Kebriti neprezradil, pretože tento počet „sa neustále mení“. Očakáva, že v najbližších dňoch sa môže vytvoriť „istá čakačka“. V praxi to podľa neho môže znamenať, že vozidlo bude k dispozícii napríklad do piatich alebo siedmich minút.

Namiesto Uberu Taxify

Po zákaze Uberu na Slovensku v Bratislave prázdne miesto po ňom zaplnila estónska aplikácia Taxify. Má veľkú sieť vodičov.

Aj vodičov Taxify, ktorá sa v posledných týždňoch premenovala na Bolt, sa týka povinnosť vybaviť si licenciu. Preto v posledných týždňoch ľudia na autá čakajú výrazne dlhšie

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie