Denník N

Pred šampionátom v hokeji upravili hlavnú stanicu v Bratislave. Pozrite sa, ako vyzerá

Bratislavskú stanicu v posledných rokoch mierne obnovili. Rok vyzerala ako na fotografii vľavo. Foto N - Tomáš Benedikovič
Bratislavskú stanicu v posledných rokoch mierne obnovili. Rok vyzerala ako na fotografii vľavo. Foto N – Tomáš Benedikovič

Upratovanie a zútulnenie hlavnej vlakovej stanice v Bratislave za 400-tisíc eur je viditeľné, ale na veľkú rekonštrukciu sa stále čaká.


Od piatka víta bratislavská hlavná stanica fanúšikov, ktorí smerujú na majstrovstvá sveta v hokeji. Železničiari sľubovali, že pred šampionátom stanicu upravia, preto patrí ich miestna investícia medzi menšie, ale najsledovanejšie.

Manažéri Železníc SR (ŽSR) najprv nachystali väčšie úpravy za takmer 3 milióny eur. Keď sa však ukázalo, že by mali len dočasný efekt, pretože sa pripravuje veľká prestavba a navyše by sa do šampionátu zrejme nestihli, prišiel nový manažment so skromnejším plánom B.

V ňom sľuboval, že hlavnú stanicu uprace a zútulní. Manažéri tvrdia, že všetko stihli, urobili aj niečo navyše a stálo to okolo 400-tisíc eur.

„ŽSR na čiastkové úpravy pred majstrovstvami sveta v hokeji do 30. apríla minuli z vlastných zdrojov o niečo viac ako 380-tisíc eur,“ zhrnuli. V rámci úprav napríklad doplnili nové piktogramy, dosadili novú priečku, upravili svetlík či kvetináče.

Pozrite si fotografie priestorov hlavnej stanice z januára 2019 a deň pred majstrovstvami v hokeji:

Hlavný nápis vymenili

Vonkajšie opláštenie budovy stanice pochádza z roku 1989. Pred majstrovstvami sveta v hokeji

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Železnice

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie