Denník N

Vyšetrovanie daniarov sa má týkať reťazca Malina, hovoria o škode za 1,8 milióna eur

Potraviny Malina. Foto N
Potraviny Malina. Foto N

Štát zistil, že reťazec predávajúci potraviny na Slovensku úmyselne obchádzal platenie DPH. Oznámili to zástupcovia Finančnej správy, jeho meno neupresnili s odôvodnením, že prípad je v štádiu šetrenia.

Riaditeľ Kriminálneho úradu Ľudovít Makó len povedal, že ide o známy obchodný reťazec, ktorý mal podľa doterajších zistení krátiť daň. „Momentálne sme na úrovni škôd na DPH vo výške 1,8 milióna eur, suma sa po daňových kontrolách zaisteného účtovníctva môže ešte navýšiť,“ povedal minulý týždeň.

Z informácií, ktoré zverejnilo SME z dôveryhodného zdroja z finančnej správy, vyplýva, že by sa preverovanie malo týkať reťazca Malina. Ten sa síce dá označiť za známy, ale skôr len v Bratislave a okolí, pretože nemá celoslovenskú pôsobnosť.

Jeho menšie predajne s potravinami fungujú len v Bratislave. Prvý obchod Malina začal fungovať v roku 2014. O niečo neskôr sa pôvodní majitelia budovaného reťazca rozdelili a začali budovať konkurenčnú sieť Delia. Tá sa, rovnako ako Malina, zamerala najmä na budovanie prevádzok v hlavnom meste Slovenska.

Podľa informácií zverejnených na webe

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie