Veľká analýza tvrdí, že dvojaká kvalita potravín existuje, no nedelí sa na Východ – Západ
Takmer tretina preverených potravín mala v jednotlivých štátoch EÚ odlišné zloženie, ktoré nebolo na obale dostatočne označené.
Európska komisia zverejnila vlastnú veľkú analýzu podozrení, že na európskom trhu je dvojitá kvalita potravín. Základom bolo porovnanie zloženia výrobkov a ich balenia.
Základné zistenie: Dvojaká kvalita potravín v Európskej únii existuje, no nedá sa povedať, že by sa k odlišnému zloženiu výrobkov uchyľovali výrobcovia na základe nejakých geografických vzorcov, s úmyslom posunúť kvalitnejšie potraviny na pulty starých členských krajín EÚ.
Analýza však potvrdzuje, že niektorí producenti potravín pod tou istou značkou dávajú na trhy jednotlivých členských krajín zložením rozdielne výrobky.
No ak doteraz novšie členské krajiny EÚ, ktoré na problém dvojakej kvality poukázali