Denník N

Zaplatil zájazd agentúre, ktorá skrachovala, na dovolenku na Kréte sa predsa dostal

Polícia v Nových Zámkoch vedie v súvislosti s podnikaním cestovnej agentúry Globe Travel trestné stíhanie pre trestný čin podvodu.

Peter zo Šurian sa v stredu vrátil z týždňovej dovolenky na Kréte. Na tom by nemuselo byť v letných týždňoch nič výnimočné, keby si zájazd nekupoval v cestovnej agentúre Globe Travel, ktorej majiteľka krátko pred jeho vycestovaním ohlásila krach.

Peter kupoval dovolenku pre seba, manželku a malú dcéru v polovici júna. Vybral si ju v agentúre, kde už zájazd kupoval aj v minulosti, bol spokojný s prístupom jej majiteľky, vždy mu poradila, ktorý hotel a v ktorej krajine by jeho rodine mohol vyhovovať.

Tento rok sa mu už nezdala až taká ústretová, no pripisoval to teplu či návalu práce. Trochu ho prekvapila otázkou, za akú sumu si letný oddych predstavuje. Povedal, že okolo tisícky a ona sa ešte ubezpečila, či myslí takú sumu za osobu či za celú rodinu.

Za takmer 1300 eur mu napokon ponúkla Bulharsko a Krétu, Peter si zvolil dovolenku v Grécku. Zájazd musel rýchlo zaplatiť s odôvodnením, že cestovná kancelária (CK) Solvex, ktorá bola jeho organizátorom, drží ten zájazd agentúre len niekoľko hodín.

Keď mu neprišli týždeň

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Problémy cestoviek

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie