Denník N

Ako Bödörov Bonul zarobil na parku pre Jaguar, oprave gabčíkovských komôr alebo strážení štátnej ryže

Centrála Bonulu Foto N - Tomáš Benedikovič
Centrála Bonulu Foto N – Tomáš Benedikovič

Bonulu sa v štátnych zákazkách darí nielen vtedy, keď štátne organizácie objednávajú ochranu. Denník N zmapoval, ako funguje biznis Bonulu so štátom.

Z Norberta Bödöra sa stáva jedna z hlavných postáv káuz okolo Mariana Kočnera. Správy medzi nimi ukazujú, že obaja mali políciu a prokuratúru na povel, boli verní Ficovi a chceli ho udržať pri moci. Vyplýva to z úradného hodnotenia, ktoré spísala polícia.

Kočner sa tiež Bödöra opakovane pýtal, či „nevie niečo k tomu Láskovi“. Jaroslav Láska je vyšetrovateľ prípadu zmeniek. Bödör zasa Kočnerovi gratuloval, keď sudkyňa petržalského súdu Zuzana Maruniaková rozhodla v civilnom konaní v Kočnerov prospech bez toho, aby vôbec skúmala, či je zmenka predložená súdu pravá.

Polícia tiež zaistila správy, kde Kočner pýta údaje o Kuciakovi od Bödöra. „Je zrejmé, že Norbert Bödör viackrát zabezpečoval pre Mariana Kočnera lustrácie v policajných evidenciách,“ píšu v úradnom zázname policajti.

Norbert Bödör je syn Miroslava Bödöra, ktorého nitrianska SBS-ka Bonul začala na zákazkách štátu zarábať desiatky miliónov eur za vlád Roberta Fica. Ten sa objavil aj na firemnom večierku Bonulu.

Denník N zmapoval, ako funguje biznis Bonulu so štátom.

Získali previerku na prísne tajné

Informácie

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Bödörovci

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie