Denník N

Eva odišla z dlhoročnej práce a nanovo začína v IT: Baví ma to, je to, akoby som hrala hru

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Eva sa po desiatich rokoch práce v stavebnej firme vypracovala na jej šéfku, riadila asi štyridsať zamestnancov. Mala tridsať rokov a začínalo ju frustrovať, že sa v práci nemá kam ďalej posúvať. „Bolo trocha desivé, keď som si uvedomila, že už som dosiahla svoj vrchol,“ hovorí Eva Slezáková.

Začala teda hľadať možnosti, ktorým smerom sa vydať.

Mala vyštudované právo na Univerzite Komenského, no nikdy sa mu nevenovala. „Už počas štúdia som zistila, že právo nechcem robiť. Doštudovala som ho len preto, lebo nerada nechávam veci nedokončené,“ hovorí Eva. Touto cestou teda ísť nechcela.

Ako stredoškoláčka si dala prihlášku aj na štúdium informatiky, ale keďže ju skôr prijali na právo, o ktorom bola presvedčená, že sa jej v živote zíde viac, na prijímačky už nešla.

Množstvo jej spolužiakov po maturite smerovalo práve na školy zamerané na informatiku a Eva sa s nimi porovnávala. „Už vtedy mali naprogramované vlastné počítačové hry. Mňa to síce bavilo, aj mi to išlo, ale keď som sa porovnala s nimi, zďaleka som toho za sebou nemala tak veľa,“ spomína si Eva.

„Dievčatá sú voči sebe veľmi kritické.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie