Denník N

Zničí umelá inteligencia poker?

Ilustračné foto - Flickr.com/Poker Photos
Ilustračné foto – Flickr.com/Poker Photos

Amazon vraví, že až 90 percent neautentických recenzií na jeho stránkach je generovaných počítačom. Teraz sa umelá inteligencia upriamila na poker.

Píše Thomas Hale, text publikujeme s licenciou vydavateľa Financial Times

Koncepcia umelej inteligencie bola spájaná už s takmer všetkými možnými oblasťami podnikania. Riskuje však, že sa stratí v zabudnutí.

Takže keď niekto príde s konkrétnymi detailmi o zmenách, ktoré poháňa technika umelej inteligencie – zvyčajne na okraji záujmu podnikateľov –, vždy to prinesie závan čerstvého vzduchu.

Americká investičná banka Morgan Stanley prišla začiatkom septembra s novým výskumom, ktorý sa zaoberal „vývojom nadľudskej umelej inteligencie schopnej porážať v pokeri profesionálnych hráčov“. To predstavuje pre ekosystém online hier veľké riziko.

Míľnik v pokri aj umelej inteligencii

Počítače už dosiahli „nadľudskú“ úroveň v obmedzenej verzii hry, napríklad pri pot limit pokeri pre dvoch hráčov, v ktorom je výrazne obmedzený rozsah a veľkosť stávok. Na podobnej úrovni už počítače zvládajú hry založené na vzorcoch, akými sú šach, dáma, go alebo kameň-papier-nožnice.

Vedci z univerzity Carnegie Mellon pracujú na pokerovom programe umelej inteligencie, ktorý je podľa nich lepší než profesionálni hráči, a to

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Technológie

Ekonomika, Veda

Teraz najčítanejšie