Denník N

Psychologička: Manažér by si mal pripomenúť, aké to je nemať navrch. Napríklad začať sa učiť nový jazyk alebo šport

Sylvia Ondrisová. Foto - Martin Vrabko
Sylvia Ondrisová. Foto – Martin Vrabko

Psychologička Sylvia Ondrisová robí pre manažérov, učiteľov či lekárov tréningy na to, ako majú zvládať svoju moc. Ako sa podľa nej zmení myslenie človeka, keď sa stane šéfom? Alebo ako má svoju moc nad dieťaťom zvládať rodič?

V rozhovore sa dočítate aj:

  • čo sú to okuliare moci,
  • prečo by sa mali manažéri učiť nové športy alebo jazyky,
  • či šéfovia prenášajú svoju moc aj do partnerského vzťahu,
  • že rodič by mal svojmu dieťaťu dávať feedback podobne ako šéf vo firme.

Vo svojej praxi robíte školenia o tom, ako efektívne používať moc. Koho by vlastne téma disponovania mocou mala zaujímať? Iba ľudí vo vysokých pozíciách?

Myslím si, že každého. Lebo každý z nás má nejakú moc, aj keď si to zvyčajne neuvedomujeme. Často ju vnímame skôr u iných ľudí, pričom si predstavíme najmä politikov alebo nepríjemné autority. A preto potom vnímame moc negatívne, ako zneužívanú či korumpovanú.

Moc samotná pritom nie je problém – naopak, umožňuje nám vniesť svoj vplyv a konať spôsobom, ktorý vnímame ako dôležitý. Často ju však my sami buď používame príliš silno bez toho, aby sme si to uvedomili, alebo sa jej, naopak, príliš ľahko vzdávame. A to nielen v pracovných vzťahoch, ale aj v tých osobných.

Ak vieme, ako moc funguje a ako ju my sami používame, pomôže nám to, aby sme ju používali korektnejšie, a teda aj efektívnejšie. Môžem vniesť svoj vplyv do okolia takým spôsobom, ktorý vyvolá skôr spoluprácu než odpor. A tým výrazne ovplyvňujem atmosféru v mojom vlastnom prostredí.

Ak hovoríme o použití moci, väčšine ľudí napadne to, ako používa moc ich šéf v práci.

Je to preto, lebo v hierarchických vzťahoch je efekt moci silnejší. Ak si lídri neuvedomia, že vďaka ich formálnej moci je dosah ich správania na podriadených silnejší, veľmi často môžu robiť mocenské fauly. Takto strácajú legitimitu i rešpekt v očiach podriadených. A to je škoda, pretože mnohí lídri či manažéri majú zvyčajne dobrý zámer.

Čo je to mocenský faul?

Tento výraz sa mi páči viac ako výraz zneužitie moci. V našom jazyku totiž vnímame pojem „zneužitie“ prisilno, predstavíme si pod ním vážnejšie činy. Mocenský faul je skôr o menších, často nezámerných prešľapoch.

Napríklad chcem niečo presadiť, no neuvedomujem si, že štýl, akým to robím, alebo kontext, v ktorom to robím, zraňuje toho druhého. Je to ako vo futbale – chcem dosiahnuť cieľ a v zápale hry niekomu ublížim. Preto je dôležité byť si vedomý, aký efekt má moje použitie moci na okolie, a používať ju vedomejšie. Každý z nás sa učí, ako to robiť.

Ako vyzerá mocenský faul šéfa vo firme?

Vo firme môže ísť mocenský faul oboma smermi – tým, že ako šéf konám, ale aj tým, že nekonám, keď treba. Sú šéfovia, ktorí sa napríklad stanú tímlídrami vo svojom pôvodnom tíme. Tí majú často problém prevziať moc. Majú strach použiť svoju autoritu, aby nestratili pôvodné priateľstvá. Aj to je mocenský faul – ak nepoužijeme moc tam, kde je to vhodné či potrebné.

Takíto lídri potom nie sú efektívni, navyše aj na podriadených môžu pôsobiť mätúco, a strácať tým rešpekt. Mocenský faul je aj situácia, keď napríklad šéf nezastaví nekorektné správanie medzi kolegami.

A čo šéf, ktorý svoju moc používa prisilno? 

Lídri používajú svoju moc

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Rozhovory

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie