Denník N

Personálny šéf VW: Za opatrenia ako rekreačné poukazy by sme uvítali ústupky

Sebastian Krapoth. Foto N – Vladimír Šimíček
Sebastian Krapoth. Foto N – Vladimír Šimíček

V bratislavskom závode VW tento rok škrtli tritisíc miest. Obišlo sa to bez prepúšťania ľudí so zmluvou na neurčitý čas. Koniec nábehov nových modelov vyriešili manažéri cez prirodzenú fluktuáciu a odchody do dôchodku, vysielaním pracovníkov na pomoc do sesterských závodov koncernu, ale aj tým, že nepredlžovali termínované kontrakty a rušili posily z agentúr.

Dlhodobé nastavenie podmienok v závode však závisí od toho, čo všetko mu nemecká centrála pridelí do výroby. A takisto najmä od toho, či bude súčasťou tejto objednávky aj výroba elektromobilu na strategickej platforme zvanej MEB, v ktorej vidia koncernoví vizionári cestu ku konkurencieschopnej výrobe e-áut.

Keď k tomu prirátame spomaľujúcu ekonomiku či hrozbu vyostrenia obchodnej vojny, ukazuje to, prečo je pre bratislavských manažérov VW kľúčové vedieť flexibilne reagovať na výkyvy v objednávkach aj pri mimoriadnych personálnych počtoch.

Podrobne o tom rozpráva člen predstavenstva VW Slovakia pre personálnu oblasť Sebastian Krapoth. Diplomovaný psychológ je v orgánoch bratislavskej pobočky nemeckého koncernu od leta a už vyrokoval s odbormi novú kolektívnu zmluvu. V rozhovore vysvetľuje aj:

  • prečo nebolo pri debate s odbormi zvonku badať napätie a vôbec sa nespomínal štrajk, aký sme videli pred dvoma rokmi,
  • ako chcú splniť sľub o garancii v oblasti zamestnanosti na ďalších 5 rokov,
  • s akými verziami budúcnosti v Bratislave rátajú, ale aj
  • akú podporu by nemeckí manažéri uvítali od slovenskej vlády.

    Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Automobilový priemysel

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie