Denník N

Megaprojekt na Šírave láka na megavýnos 25 %, národná banka odporúča „zvážiť všetky riziká“

Zdroj - CEE Real Estate Group
Zdroj – CEE Real Estate Group

Na Zemplínskej šírave by mal na budúci rok začať rásť obrovský projekt Šírava Park. Tvrdí to firma  CEE Real Estate Group, ktorá ho zastrešuje a aktuálne cez web hľadá „spoluvlastníkov“, aby sa doň zapojili. Investovať môžu aj bežní ľudia, firma ich láka na dividendy „vyplácané raz za rok po dobu 24 rokov“ až vo výške 25 percent ročne.

S ponukou na investíciu s takýmto výnosom sa ľudia môžu stretnúť na sociálnych sieťach alebo na webe. Eseročka, v ktorej má majoritu cyperská schránka, vznikla minulý rok v lete.

Dohľad ponuku preveruje

Národná banka Slovenska (NBS) sa ponukou na peňažný vklad do firmy zaoberá. „Z informácií na stránke nevyplýva, že ide o štandardný investičný produkt,“ tvrdí hovorkyňa centrálnej banky Martina Szolčányiová. Podľa nej dohľad preveruje viacero skutočností, aby mohol vyhodnotiť, či ide o regulovanú ponuku, alebo produkt. A aké následky z tejto propagácie plynú.

Podľa firmy CEE Real Estate, s ktorou Denník E najskôr komunikoval ako potenciálny záujemca o investovanie a firma až neskôr odpovedala na novinárske otázky, sa do projektu vedia zapojiť aj drobní investori s minimálnym vkladom 15-tisíc eur. V tom prípade dostanú jednu desatinu podielu. Dohromady má byť podielov 49.

Firma oslovuje investorov nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. V tejto fáze tvrdí že

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie