Denník N

Prior a My v centre Bratislavy chcú premenovať na Prešporok, značku dal majiteľ registrovať

Kamenné námestie v Bratislave s komplexom hotela Kyjev a obchodného domu Prior. Foto N - Tomáš Benedikovič
Kamenné námestie v Bratislave s komplexom hotela Kyjev a obchodného domu Prior. Foto N – Tomáš Benedikovič

Nový majiteľ chce v bratislavskom obchodnom dome posilniť služby, fastfoody by mali obsadiť podstatnú časť plochy budovy.

Aktualizované 24. januára 2020

Od novembra 1968 ho Bratislavčania aj návštevníci hlavného mesta Slovenska poznali desiatky rokov ako Prior. Bol to prvý obchodný dom svojho druhu v Československu, ktorý mal obyvateľstvu zabezpečiť dostatok tovaru.

Po revolúcii 1989 sa z Prioru stal K-Mart, obchodný dom sa vtedy zaradil do americkej siete. V roku 1996 ho aj s ďalšími obchodnými domami na Slovensku a v Česku odkúpil britský reťazec Tesco a ďalšie roky niesol obchodný dom toto meno, pred desiatimi rokmi ho premenovali na OD MY.

Vlani, krátko po tom, čo Tesco obchodný dom predalo za viac ako 20 miliónov eur firme Mirage Shopping Center Georgea Trabelssieho, meno MY z priečelia obchodného domu zmizlo. Nové sa zatiaľ neobjavilo, no majiteľ už má jasno v tom, ako by malo znieť.

Čakajú na vyjadrenie úradu

Ešte vlani požiadal o registráciu nového mena. Úrad priemyselného vlastníctva (ÚPV) ešte ochrannú známku nepotvrdil, zo záznamov vyplýva, že dal k žiadosti niečo doplniť.

Trabelssie

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Obchod

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie