Denník N

Šéfka Profesia.sk: Moja generácia zažila technologický boom, preto sme flexibilní a dokážeme sa rýchlo učiť

Ivana Molnárová. Foto - Tomáš Halász
Ivana Molnárová. Foto – Tomáš Halász

„Veľa sa straší migrantmi, ale my jednoducho budeme musieť doviezť nejakú pracovnú silu, ktorá nám vykryje chýbajúcich zamestnancov,“ hovorí výkonná riaditeľka portálu Profesia.sk Ivana Molnárová.

Podcasty nájdete na: Apple Google Spotify Podbean RSS

Aké sú dnes najväčšie výzvy v oblasti pracovného trhu na Slovensku?

Veľa sa hovorí o skrátenom pracovnom čase, o vytváraní rôznych úväzkov, o tom, nakoľko je efektívny štvordňový pracovný týždeň či nakoľko ľudí nahradí automatizácia a robotizácia. Práve na toto posledné sme ako krajina v rámci OECD pripravení najhoršie. Je to vec, ktorá ohrozuje celý pracovný trh, predovšetkým u nás. S tým sa budeme musieť vyrovnať rýchlo, niet času na dlhé reči.

Budeme tiež musieť premýšľať o tom, že pracujúci rodičia sú starší. Ja mám 48 rokov a už mám dve dospelé, samostatné deti. Pre mňa je to teda jednoduchšie, bojujem len s faktorom, či budem dostatočne atraktívna pracovná sila aj vo svojej päťdesiatke. Mnohé ženy v mojom veku budú časom bojovať aj s faktorom, že majú relatívne malé deti.

Treťou výzvou je naša uzavretosť voči tretím krajinám. Veľa sa straší migrantmi, ale my jednoducho budeme musieť doviezť nejakú pracovnú silu, ktorá nám vykryje chýbajúcich zamestnancov. Teraz na jedného dôchodcu pracujú dvaja pracujúci. O pár rokov to bude naopak a na jedného pracujúceho budú dvaja poberatelia dôchodku. Kto na tie dôchodky bude robiť? Všetko sa bude musieť prehodnotiť.

Ako vyzerá náš pracovný trh z pohľadu zamestnávania žien?

Momentálne je situácia dobrá, lebo máme nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily a nezamestnanosť je rekordne nízka. Zamestnávatelia nemajú na výber, začali teda zamestnávať rovnako mužov aj ženy, dokonca začali zamestnávať starších. Dnes majú ženy väčšie šance zamestnať sa, ako ich mali v krízových rokoch 2008 – 2011, keď zamestnávatelia dávali príležitosť skôr mladým mužom.

Prečo práve mladým mužom?

Vo všeobecnosti platí, že keď majú zamestnávatelia väčšie množstvo uchádzačov, tak si skôr vyberú mladého muža do

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Iné podcasty Denníka N

Migrácia

Rozhovory

Životy žien

Ekonomika, Rodina a vzťahy, Slovensko

Teraz najčítanejšie