Denník N

Blokády na hraniciach sa zatiaľ skončili. Komplikácie hlásili firmy ako Peugeot či Kia

Foto - TASR
Foto – TASR
  • Únia autodopravcov Slovenska oznámila, že po zákroku polície ukončila blokády na hraničných priechodoch.
  • Vláda ustúpila len čiastočne.
  • Na obmedzenú dopravu cez hranice sa sťažovali automobilky a oceliarne.

Z našej strany je to všetko, povedal minister dopravy Árpád Érsek, ktorému v stredu vláda schválila návrh nariadenia na zvýšenie zľavy z mýtneho.

Podobne to videl minister financií Ladislav Kamenický, ktorého tím pracuje na príprave podkladov pre budúcu vládu na zmeny v cestnej dani, prostredníctvom ktorých môžu dopravcovia ušetriť vyše 30 miliónov eur.

Doterajšie ústupky zatiaľ nepovažujú v štrajkujúcej Únii autodopravcov Slovenska (UNAS) za dostatočné. „Nesúhlasíme s tým, čo vláda ponúkla, máme stále kamióny na hraniciach,“ povedal Stanislav Skala z únie. Dodal, že večer sa očakáva zasadnutie predsedníctva, ktoré rozhodne o ďalšom postupe.

Nakoniec však večer UNAS oznámila, že protestné zhromaždenia na hraničných priechodoch museli po zákroku polície ukončiť. Vyhlásenie zverejnila na Facebooku.

Skala naznačoval útlm blokád už poobede. „Teraz momentálne sme pustili kamióny. Už to bolo neúnosné na tých hraniciach – ako hore na Orave, tak v Rajke a v Kútoch,“ menoval.

UNAS ministri obišli, rokovali s ČESMAD-om

Ministerstvá dopravy a financií sa na zmenách v mýte a cestnej dani dohodli s väčším miestnym združením autodopravcov ČESMAD.

Jeho vedenie však štrajk neorganizuje. Ten organizuje menšia UNAS, ktorej sa vládne ústupky nepozdávajú a

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Štrajk autodopravcov

Ekonomika

Teraz najčítanejšie