Denník N

OTP Banku Slovensko kupuje belgická KBC, zväčší ČSOB

Slovenskú dcéru OTP Bank Slovensko získa belgická KBC, matka tunajšej ČSOB. Akvizíciu ešte musia schváliť centrálne banky a protimonopolný úrad. Nasledovať by mala fúzia s ČSOB.

Maďarský akcionár slovenskej OTP Banky Slovensko sa podľa zdrojov Denníka E po intenzívnych rokovaniach, kde bola v hre aj finančná skupina Penta, rozhodol pre belgickú KBC. ČSOB, ktorá je jej slovenskou dcérou, túto správu nepotvrdila, no ani nevyvrátila. Takéto správy nekomentuje, no priznáva, že KBC sa zaujíma o príležitosti na rast na kľúčových trhoch. A Slovensko pre KBC Group kľúčovým trhom je.

Keď OTP Banka Slovensko prejde pod KBC, na Slovensku by sa mala spájať s ČSOB. To bude možné až po schválení všetkými regulátormi. Klienti OTP Banky Slovensko sa potom stanú súčasťou väčšej a silnejšej skupiny, no budú pokračovať v doterajších zmluvách. Až do reálneho prepájania pobočkovej siete nájdu aj obslužné miesta tam, kde ich majú teraz.

Na predaj bola dlho

O predaji OTP Banky na Slovensku sa špekulovalo dlho, maďarský akcionár sa však v minulosti so záujemcami nikdy nedohodol na cene.

Teraz sa

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie