Denník N

Ako prišli k majetkom Matovič, Kiska, Truban, Sulík, Kollár a Hlina? A prečo už od štátu nič nepotrebujú?

Čo hovorí podnikanie lídrov opozície o ich závislosti od štátu? Všetci už majú zarobené na nadštandardný život, ani jeden z nich nezarobil na úkor štátu a ani od neho žiadnu extra pomoc v budúcnosti nepotrebujú. 

Keď strana Smer kritizuje súčasnú opozíciu, zvykne zdôrazňovať, že všetci lídri opozičných strán sú milionári, podnikatelia, ktorí už pomoc od štátu nepotrebujú. Technicky vzaté, má v tom pravdu.

Najchudobnejší z predsedov demokratických opozičných strán je Alojz Hlina. Doteraz podniká, jeho biznis má len lokálny význam. Len ťažko by pri jeho prípadnom predaji získal sumu v desiatkach miliónov eur, ale na slušné dožitie by to jeho rodine pravdepodobne vystačilo.

Najbohatší z lídrov slovenských opozičných strán je zrejme Andrej Kiska, ktorý spolu s bratom získal predajom svojich splátkových firiem vyše miliardy slovenských korún. Odvtedy svoj majetok zhodnocujú bez väčších problémov, ale ani jeden z nich sa neobjavuje v rebríčku 50 najbohatších Slovákov.

Ani jeden z lídrov súčasnej opozície aktuálne nemá biznis, ktorý by bol závislý od štátu. Boris Kollár má rádio, ktoré používa verejné frekvencie, jeho lyžiarske strediská podliehajú množstvu regulácií ako všetky podobné zariadenia cestovného ruchu. Nie je však závislý od žiadnych dotácií ani nemá oproti konkurentom žiadne výnimky.

Alojz Hlina je na tom rovnako, je majiteľom reštaurácií a salaša. Život mu vie znepríjemniť hocijaká kontrola, ale biznis jeho rodiny je závislý len od ich zákazníkov.

Richard Sulík už nepodniká, len postupne prijíma splátky za predaj svojej firmy bývalým spoločníkom.

Michal Truban svoju kľúčovú firmu predal a v podnikaní nemá žiadne záväzky či závislosť od štátu.

Prečítajte si podrobne, ako, kedy, koľko a vďaka akému nápadu zarobili Kiska, Sulík, Truban, Kollár, Matovič a Hlina.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Andrej Kiska

Boris Kollár

Igor Matovič

KDH

Michal Truban

OĽaNO

Progresívne Slovensko

Richard Sulík

SaS

Sme rodina

Voľby 2020

Za ľudí

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie