Denník N

Pre štát nerobí veľa ľudí, problém je, čo robia a ako sú platení, hovorí analýza Útvaru hodnoty za peniaze

Ilustračné foto – TASR
Ilustračné foto – TASR

Najprv tri hlavné závery revízie výdavkov zamestnanosti a odmeňovania vo verejnej správe, ktorú pripravili analytici Útvaru hodnoty za peniaze na ministerstve financií:

  • Slovensko má menej verejných zamestnancov a sú horšie platení ako ich kolegovia v iných krajinách Európskej únie. Problémom nie je ich celkový počet, ale štruktúra.
  • Na Slovensku máme málo zdravotných sestier, málo a zle platených pracovníkov v sociálnych službách aj učiteľov na prvom stupni základných škôl.
  • Naopak, na počet obyvateľov máme v porovnaní s priemerom Európskej únie viac najmä policajtov a vysokoškolských učiteľov. Takže je na mieste optimalizovať ich počty všade, kde sa dá, a to najmä podrobnými auditmi. Ak by sme to spravili všetko naraz, stálo by nás to 1,2 miliardy eur.

Na analýze robili analytici Útvaru hodnoty za peniaze takmer dva roky, našli možné úspory vo výške 765 miliónov eur. Tie by sa dosiahli, keby sa výkon samospráv koncentroval do väčších celkov (úspora takmer 400 miliónov) a počet zamestnancov v jednotlivých častiach verejnej správy by sa znížil na medzinárodný priemer.

Neznamená to, že štát má napríklad prepúšťať policajtov, riešiť sa to dá tak, že nebude prijímať nových alebo nenahradí všetkých, ktorí pôjdu do dôchodku.

Čo treba robiť: Vládni analytici navrhli aj spôsob, ako investovať do ľudí tak, aby štát mohol fungovať lepšie. Opísali takzvané hodnotové opatrenia za 1,2 miliardy eur, ich cieľom je dorovnať mzdy a počty vybraných skupín zamestnancov vo verejnej správe na medzinárodný priemer.

Podľa analytikov potrebujeme viac zdravotných sestier a sociálnych pracovníkov a lepšie odmeňovanie učiteľov v regionálnom školstve, sociálnych pracovníkov aj vysokokvalifikovaných pozícií v štáte.

„Je to dlhodobejšia stratégia, ktorá je podmienená reformami,“ povedal šéf Útvaru hodnoty za peniaze Štefan Kišš. Bez zmien, ktoré zabezpečia zlepšovanie výsledkov, sa môže totiž zvyšovanie platov skončiť len drahším, ale rovnakým systémom.

Platy treba dorovnať, ale diferencovane

Štát míňa na zamestnancov verejnej správy štvrtinu všetkých verejných výdavkov. Nie sú to len štátni úradníci, ale najmä sociálni pracovníci, učitelia, policajti, vojaci, sudcovia, lekári a zdravotné sestry a ďalší. Dokopy ide o 416-tisíc zamestnancov tohto štátu.

„Oproti súkromnému sektoru je to iný svet,“ vraví Matej Kurian z Útvaru hodnoty za peniaze. Miera vzdelania je tam vyššia, ľudia prácu často nemenia, odmeňuje sa

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Hodnota za peniaze

Platy

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie