Denník N

Gastrobiznis nemá vankúš, aby bez pomoci prežil. Ďalší príbeh podnikateľa

V nitrianskej Polievkárni už taká dobrá nálada nevládne, dnes vyrábajú stratu. Foto – archív spoločnosti
V nitrianskej Polievkárni už taká dobrá nálada nevládne, dnes vyrábajú stratu. Foto – archív spoločnosti

Róbert Nagy podniká v gastronómii. V Nitre má prevádzku Polievkáreň a v Bratislave bistro Otto!

Keďže gastrobiznis dostal azda najväčšiu ranu, spolu s ďalšími 33 malými podnikateľmi, zástupcami reštaurácií, bistier, kaviarní, cateringových spoločností či iných prevádzok gastrobiznisu poslali premiérovi Igorovi Matovičovi otvorený list s návrhmi na opatrenia, ktoré by mohli zachrániť ich biznis.

Všetci majitelia prevádzok patria medzi malých podnikateľov, no v súčte spolu zamestnávajú tisícky ľudí. Koronavírus môže byť pre nich likvidačný. Podnikatelia z gastrobiznisu sa totiž pohybujú v prostredí s nízkymi maržami a veľa z nich nemá finančný vankúš na prekonanie krízy. Odborníci z gastronómie odhadujú, že až polovica podnikov môže skončiť už po mesiaci, pokiaľ sa reštaurácie v najbližšom čase neotvoria.

„V prvom rade oceňujem, že vláda už predstavila opatrenia. Uvítal by som však, keby tie body prvej pomoci podnikateľom boli konkrétnejšie. Vláda by ich mala všetky sústreďovať na jeden web, aby

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie