Denník N

Na sľubované poukazy sa čaká, klienti sa stali rukojemníkmi cestoviek aj štátu

Foto N - Denisa Čimová
Foto N – Denisa Čimová

V niekoľkomesačnom predstihu si čitateľka v seniorskom veku kúpila letnú dovolenku v Kalábrii. Mala by na ňu odcestovať začiatkom júla so svojou známou, ktorá je tiež na dôchodku.

Zložili zálohu vo výške 50 % z ceny zájazdu, no netušia, či z letnej dovolenky niečo bude. Hranice sú zatiaľ uzavreté, Taliansko patrí medzi krajiny s najvyšším počtom nakazených ľudí aj úmrtí na COVID-19. Nikto nevie odhadnúť, ako sa situácia s pandémiou koronavírusu do začiatku leta vyvinie.

V takej neistote sa klientky v cestovke pýtali, či môžu dostať peniaze späť, keďže nie je jasné, či z ich dovolenky niečo bude. Cestovná kancelária im povedala, že majú tri možnosti: stornovať zájazd s tým, že prídu o 120 eur, vymeniť ho za iný pobyt v letnej sezóne s tým, že za výmenu zaplatia toľko, koľko by stratili aj na storne. Treťou možnosťou je počkať na to, čo dohodnú cestovky so štátom.

Na to však už čakajú niekoľko týždňov klienti všetkých cestoviek na Slovensku, z ktorých by mnohí najradšej videli na svojom účte peniaze zaplatené ako zálohu či celú sumu za zájazd. O riešení, ktoré by malo mať formu poukazov na dovolenku v čase, keď sa bude dať cestovať,

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Koronavírus

    Pomoc ekonomike

    Problémy cestoviek

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie