Terasy sa začali otvárať, ale čo robiť, ak si za stôl sadnú štyria a tvrdia, že sú súrodenci?
Niektorí majitelia reštaurácií už otvorili terasu, ďalší to zvažujú a inde ju už aj rozšírili nad doterajšie hranice. Tak to vyzeralo v prvý deň, keď sú terasy povolené.
Povolenie platí od stredy za prísnych hygienických opatrení:
- Najviac dvaja ľudia alebo rodičia s deťmi pri stole, medzi stolmi dvojmetrový odstup.
- Jedlo môžu servírovať na tradičných tanieroch, ak riad umývajú v umývačke pri teplote nad 80 stupňov.
- Čašníci po každom dezinfikujú stôl vrátane držadiel stoličiek.
- Sušiče rúk musia byť znefunkčnené, toalety dezinfikované každú hodinu.
Zlom sa čaká cez víkend
Viac než hygienické opatrenia zatiaľ o úspechu terás rozhodovalo počasie. To sa má podľa predpovedí citeľne zlepšiť až cez predĺžený víkend.
„Doteraz sme mali počasie, nemohli sme otvoriť, teraz nemáme počasie. Treba