Denník N

Tunel Višňové a celú NDS majú zachraňovať špecialisti na kanalizácie

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Národná diaľničná spoločnosť má konečne už aj nového investičného riaditeľa – Miloša Vicenu. Prichádza z toho istého podniku ako aj najvyšší šéf NDS Juraj Tlapa.

Firma Vodohospodárske stavby – ekologický podnik sa orientuje najmä na kanalizácie a čistiarne odpadových vôd – prevažne na menšie stavby.

Na novom pôsobisku v NDS však čaká Tlapu a Vicenu nielen najväčší investičný rozpočet v krajine, ale aj obrovský, takmer neriešiteľný problém s tunelom Višňové a celkový chaos, ktorý im zanechala bývalá vláda. Najviac problémov a peňazí je práve vo Vicenovom investičnom úseku.

Tretie meno za pár dní

Čudné na Vicenovej nominácii bolo, že je to už tretie meno za krátke pôsobenie ministra Andreja Doležala (Sme rodina).

Najskôr vybrali za investičného šéfa Stanislava Backu, ktorý však mal prsty v podozrivom tendri Slovenskej pošty v hodnote 27 miliónov eur. Minister Doležal po otázkach Denníka E Backu stiahol.

Potom šéf NDS Tlapa v rozhovore pre Hospodárske noviny označil za nového investičného riaditeľa Mareka Holiča z firmy Granvia, ktorá prevádzkuje súkromnú rýchlostnú cestu pri Nitre. O pár dní už neplatilo ani to. Investičný úsek zverili Milošovi Vicenovi.

Stavbári, ktorí sú od fungujúcej NDS závislí, sú z tejto nestálosti nervózni. „V období niekoľkých

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Diaľnice a cesty

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie