Denník N

Priklincované ležadlá, čakanie na bazén a rúška. Akvaparky počítajú so všetkým

Tatralandia v Liptovskom Mikuláši Archívne foto – TASR
Tatralandia v Liptovskom Mikuláši Archívne foto – TASR

Ak si chcete zarezervovať termín na wellness do Tatralandie, zatiaľ je to márne. Po niekoľkých zazvoneniach sa ozve hlas v odkazovači, ktorý povie, že momentálne je zatvorené a ozvú sa vám hneď, ako budú môcť. Na webe majú podobne ako iné akvaparky napísané, že sú zatvorení aj napriek tomu, že oficiálne sa kúpaliská už môžu otvárať od stredy 3. júna.

Akvaparky sú však krátko pred uvoľnením opatrení, ktoré sa už týka aj ich, na tom podobne ako reštaurácie či iné služby tesne pred minulými fázami uvoľňovania. O tom, že môžu otvoriť, sa dozvedeli necelé dva dni vopred a máloktoré z nich sú na plný štart za nejasných pokynov od hlavného hygienika pripravené. V utorok podvečer ešte na webe Úradu verejného zdravotníctva nebolo usmernenie, ktoré by sa ich týkalo, objavilo sa tam až pred ôsmou.

Asociácia akvaparkov, kúpalísk a plavární, ktorá zastupuje vyše dve desiatky prevádzok, doručila počas uplynulého týždňa krízovému štábu návrh opatrení, ktorý obsahoval viac ako sto bodov, no doteraz sa k nemu nikto nevyjadril. Asociácia tvrdí, že

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Koronavírus

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie