Denník N

Rokuje o kúpe Slovana od Širokého: KHL? Som Európan, radšej sa posúvam na západ

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ak kúpi Slovan, ukončí sponzorskú spoluprácu s Jurajom Kovalom a jeho klubom HC ’05 iClinic Banská Bystrica.

Juraj Široký ml. už pred rokom otvorene hovoril o predaji Slovana Bratislava, no kupca nenašiel. Slovan sa aj preto z KHL vrátil do najvyššej slovenskej súťaže – Tipsport ligy, no snaha Širokých predať klub sa neskončila.

Jedným zo záujemcov je Ivo Ďurkovič, lekár a majiteľ očnej kliniky iClinic, ktorý v posledných rokoch sponzoroval HC ’05 iClinic Banská Bystrica. V sezóne 2019/20 jeho Bratislava Capitals pôsobili v druhej najvyššej slovenskej súťaži, od nasledujúceho ročníka budú súčasťou rakúskej nadnárodnej súťaže. Posledné dva roky bol aj partnerom futbalového ŠKF iClinic Sereď.

Predstavitelia Slovana v médiách aj tento rok hovoria, že rokujú o predaji klubu. Ste jedným zo záujemcov?

Pred tohtoročným play-off sme rokovali s marketingom Slovana o jednej peknej spolupráci, ktorá mala byť dlhodobá. Už pred rokom sme zachytili, že Slovan hľadá strategického partnera, a teraz sme zistili, že určité možnosti by tam mohli byť. A áno, môžem potvrdiť, že sme boli jedným z uchádzačov o kúpu značky Slovan Bratislava. Situácia sa však rapídne zmenila po príchode koronakrízy. Teraz sa vyčkáva, uvidíme, čo sa stane, ale pokiaľ by boli okolnosti priaznivé, kúpe celého klubu sa nebránime. Viem však, že sme neboli jediným záujemcom, vyhrá ten, kto dá najlepšiu ponuku. Ešte by som to neuzatváral.

Aká bude cena klubu?

Pred koronou

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie