Denník N

Začína sa predaj skrachovaného púchovského veľkomäsiarstva. Lákať môže manažéra spájaného s Jánom Počiatkom

Púchovský mäsový priemysel. Archívne foto - TASR
Púchovský mäsový priemysel. Archívne foto – TASR
  • Areál Púchovského mäsového priemyslu sa predáva v konkurze.
  • Správca hovorí, že eviduje viacero záujemcov.
  • V podniku sa stále vyrába, v prenájme ho má Mäsokombinát Púchov, ktorý vlastní manažér spájaný s Jánom Počiatkom.
  • Najväčší hráči z mäsiarskeho odvetvia kupovať nechcú.

Tri roky po páde do dlhov a podozrení na machinácie s daňami ide do konkurzného predaja Púchovský mäsový priemysel. Medzi najväčšie domáce mäsokombináty a neskôr aj do ťažkých problémov ho dostal zemitý mäsiar Anton Fabuš.

Konkurzný správca Bankruptcy & Recovery Service aktuálne vyhlásil prvé kolo predaja celého jej majetku po tom, čo to začiatkom mesiaca odobril výbor najväčších veriteľov. Silné pozície v ňom má hlavne tunajšia pobočka Československej obchodnej banky a Poštová banka.

Informuje o tom Obchodný vestník. Záujemcovia o rozľahlý areál Púchovského mäsového priemyslu môžu svoje ponuky posielať do 20. augusta.

Aj keď situácia v slovenskom mäsiarstve nie je už dlho ružová a v strate či v iba nevýrazne malých ziskoch je drvivá väčšina tuzemských mäsokombinátov, správca si verí, že pre podnik by sa mohol nájsť nový perspektívny investor.

„Správca eviduje už teraz niekoľko záujemcov a snaží sa, aby bola zachovaná prevádzka podniku, ako aj pracovné miesta,“ informovala Denník E spolumajiteľka správcu Bankruptcy & Recovery Service Jana Pašková.

Mená potenciálnych

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie