Denník N

Čierny scenár sa nenaplnil, ale potrebujeme vykryť prepad z minulých mesiacov, tvrdia majitelia reštaurácií

Ilustračné foto - TASR
Ilustračné foto – TASR

Pred tromi mesiacmi sa majitelia reštaurácií, pubov, ale aj pivovarníci obávali, že sa už zákazníci vo väčšom počte do gastropodnikov pre pandémiu nevrátia. „Otázka je, či ešte niekedy uvidíme preplnené puby, kde ľudia stoja bok po boku a pijú pivo,“ pýtal sa šéf Heinekenu Slovensko Rene Kruijt.

No zdá sa, že čierny scenár sa zatiaľ nenaplnil. Plzeňský Prazdroj Slovensko v júli zaevidoval 6-percentný medziročný nárast v predaji čapovaného piva a o zlepšení hovoria aj viacerí oslovení majitelia reštaurácií.

„Ešte chýba 20 % do toho, aby to bolo tak ako pred koronou,“ vraví spolumajiteľ stupavského pubu U Holuba Matej Holúbek. Tohtoročné tržby podľa neho ešte nedobehli normál, pretože klienti sú stále opatrní, a to nielen pre pandémiu, ale aj v míňaní peňazí.

Sezóna niekde beží naplno, inde menej

Podobne to vidí majiteľ rimavskosobotskej pizzerie Palazzo Attila Halász. „Ľudia sú trochu v úzadí, ako keby sa báli. Celkovo je to také nevyspytateľné, raz je dobre, raz nie,“ hovorí Halász. Naznačil, že to nie je to, čo bolo vlani.

V Rimavskej Sobote

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Gastro a jedlo

Ekonomika

Teraz najčítanejšie