Denník N

Minister vnútra Mikulec chce kúpiť 2200 hybridov a elektromobilov, zatiaľ ich testujú

Foto N - Tomáš Grečko
Foto N – Tomáš Grečko

Ministerstvo vnútra si požičalo elektromobily a hybridy zatiaľ na testovanie, no už o rok chce spustiť nákupy vo veľkom. Neodmieta ani, že by sa v nich vozili najvyšší ústavní činitelia.

V priebehu štyroch rokov by chcelo ministerstvo nakúpiť 2200 nových vozidiel. Časť z toho by mali dostať policajti. Dôvody sú podľa šéfa rezortu Romana Mikulca dva – znižovanie uhlíkovej stopy a zastaranosť vozového parku.

Najskôr otestovať, potom nakupovať

Na tlačovej konferencii ukázalo vedenie rezortu osem vozidiel. Tri hybridné, pomaľované farbami policajného zboru, a ďalších päť plug-in hybridov a elektromobilov v civilných farbách. V najbližších mesiacoch k nim pribudnú aj ďalšie.

Spolu pôjde o miniflotilu aspoň štrnástich vozidiel značiek Toyota, Kia, Škoda a Peugeot. Ministerstvo neuviedlo, na základe čoho sa rozhodlo práve pre týchto výrobcov a modely. Zapožičané sú na šesť a dvanásť mesiacov.

Foto N – Tomáš Grečko

Na skúšku ich dostanú zložky dopravnej a poriadkovej polície, Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a úradníci ministerstva. Na najmenšom modeli Škoda Citigo s plne elektrickým motorom sa budú voziť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Klimatická kríza

Roman Mikulec

Slovensko

Teraz najčítanejšie