Denník N

Koronavírus mení režim úradov. Osobne tam už všetko nevybavíte

Foto – MV SR
Foto – MV SR

Od 1. októbra na nasledujúcich 45 dní platí na Slovensku núdzový stav a od 5. októbra sa pre koronakrízu zmenil aj režim na mnohých úradoch.

Ako fungujú okresné úrady a klientske centrá

Ak si potrebujete dať overiť listinu, vybaviť živnosť na jednotnom kontaktnom centre, agendu na úseku cestnej dopravy a pozemných komunikácií, katastri nehnuteľností, odbore životného prostredia, poľnohospodárstva, lesného hospodárstva, poľovníctva a pozemkových úprav, tieto pracoviská fungujú v štandardnom režime.

Ministerstvo vnútra musí dodržiavať maximálny počet ľudí v uzavretom priestore. Čas, keď boli ľudia doma na OČR či home office, často využívali na vybavovanie záležitostí na úradoch.

„Nechceme, aby sa nám pred okresnými úradmi a klientskymi centrami vytvárali rady. Preto apelujeme na ľudí, aby úradníkov kontaktovali telefonicky a využívali elektronické služby,“ argumentuje tlačový odbor ministerstva.

Štandardne pracujú aj podateľne okresných úradov.

Tieto pracoviská budú akceptovať podania zaslané elektronickou poštou. Do troch dní však je potrebné podania doplniť listinnou podobou buď poštou, alebo osobne cez podateľňu, alebo ich autorizovať elektronickým podpisom. E-mailové kontakty občania nájdu na webe ministerstva vnútra.

Osobné konzultácie budú možné až po

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Koronavírus

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie