Denník N

Z Hegerovho plánu obnovy je už len „meníčko“, hovoriť do toho chcú koaličné strany

Premiér Eduard Heger. Foto N - Tomáš Benedikovič
Premiér Eduard Heger. Foto N – Tomáš Benedikovič

Kollár sa sťažuje, že vyberali bez neho, a predstavil vlastné návrhy. Strana Za ľudí vidí priority úplne inde ako Sme rodina.

Ešte začiatkom týždňa sa zdalo, že materiál od analytikov ministra financií Eduarda Hegera (OĽaNO) bude základom plánu obnovy Slovenska za šesť miliárd eur z peňazí Európskej únie. Od piatka je však jasné, že plán sa zloží z priorít štyroch koaličných strán. A z Hegerovho materiálu, ktorý pripravili štátni aj neštátni analytici, sa stane len pomocný dokument.

Hoci strany mali na prípravu svojich predstáv celé leto, zverejnia ich až teraz a konečnej podobe plánu budú predchádzať tvrdé a možno aj dlhé koaličné rokovania – a boj o to, aby doň dostali aj časti svojich predvolebných programov.

Kým hnutie Sme rodina svoj program obnovy za celých šesť miliárd už predstavilo v piatok, zvyšné strany koalície to len chystajú a začnú s tým na budúci týždeň.

Matovič: Hegerovo „meníčko“ a čo asi neprejde

Hoci by sa dalo čakať, že OĽaNO urobí z Hegerovho plánu základ obnovného scenára, nestalo sa tak. Aj premiér Igor Matovič v piatok vravel, že Hegerov materiál berie len ako „meníčko“ v reštaurácii, z ktorého by sme si mali vybrať

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Plán obnovy EÚ

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie