Zatvárame, prepúšťame. Zostávame? Príbehy majiteľov pubov a reštaurácií, ktorí čakajú na štvrtok
Prešovská piváreň predpokladá, že od štvrtka prejde na rozvoz piva. Piváreň samotnú plánujú zatvoriť. „Kto si dá pivo v takom počasí vonku?“ pýta sa zástupca prevádzky Dominik Juraško.
Verí, že o rozvážané pivo bude záujem. Začne sa pri dvoch litroch a dopyt má povzbudiť rozvážka po Prešove zadarmo.
„V prvej vlne koronakrízy o rozvoz piva záujem najprv bol, začínali sme s ním prví,“ vysvetľuje Juraško. „Potom sa už pridalo viac podnikov, čiže sa to preriedilo, ale dalo sa zarobiť aspoň na živobytie,“ spomína.
Na úrad práce a naspäť
Podnik vtedy zostal bez zamestnancov, odísť museli dvaja brigádnici a jeden stály zamestnanec. Ten sa po prvej vlne z úradu práce vrátil, aby teraz opäť odišiel. Teraz už nie je jasné, či nejde o odchod natrvalo.
Juraško verí, že v čase obmedzení rozvozom zarobí na vlastné živobytie či splátku hypotéky, ale s ďalšími nákladmi