Denník N

Arca nemusí vrátiť veriteľom všetko, aj keď získala nového záchrancu. A J&T už nekričí, len to sleduje

Rastislav Velič, líder skupiny Arca. Foto N - Tomáš Benedikovič
Rastislav Velič, líder skupiny Arca. Foto N – Tomáš Benedikovič
  • Arca napriek prísľubu peňazí od britského fondu Blantyre Capital nehovorí, že reštrukturalizácia je mimo hry.
  • Detaily spolupráce s fondom stále nezverejňuje, vraj by mohli byť dohodnuté do dvoch týždňov.
  • Najväčší veriteľ Arcy, skupina J&T, zatiaľ nepredstavil alternatívny plán pre veriteľov ani nezačal preberať iné pohľadávky.

Líder zadlženej investičnej skupiny Arca Rastislav Velič minulý týždeň s veľkým optimizmom zverejnil informáciu, že získa nový kapitál od londýnskeho investičného fondu Blantyre Capital. Nemusí to však znamenať, že držitelia zmeniek a dlhopisov Arcy dostanú svoje peniaze v plnej miere. Arca totiž zatiaľ nehovorí, že možnosť zníženia dlhov v reštrukturalizácii pod ochranou súdov je už mimo hry.

Na priamu otázku Denníka E, či vďaka novému kapitálu od britského fondu Arca nebude musieť znižovať svoje dlhy v reštrukturalizácii, hovorkyňa Terézia Barčíková reagovala iba tým, že skupina síce chápe zvýšený záujem o podrobnosti svojej spolupráce s Blantyrom, no na akékoľvek detaily je priskoro.

Velič o možnom znížení dlhov skupiny v procese súdnej reštrukturalizácie prvýkrát hovoril začiatkom septembra, keď sa mu nepodarilo dohodnúť na spolupráci s nemenovaným švajčiarskym investorom. Vtedy konkretizoval, že

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Arca

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie