Denník N

VÚB a Tatra banka už opustili prvé budovy, ktoré im umožnil vyprázdniť covidový úspech home officeu

Čast priestorov v Petržalke Tatra banka predáva, boli jej už zbytočné. Foto - Tatra banka
Čast priestorov v Petržalke Tatra banka predáva, boli jej už zbytočné. Foto – Tatra banka

Podpisujú dodatky k zmluvám, že budú robiť prevažne z domu. Aj keď boli zvyknutí chodiť denne do práce, už vedia, že sa to ani po korone nevráti. Viaceré firmy si už spočítali, že home office sa im oplatí, lebo ušetria na priestore. 

Kým vláda v lete premeškala možnosť nachystať sa na druhú vlnu pandémie, vo viacerých podnikoch bolo toto obdobie čulejšie, upravovali svoje priestory a nezriedka prišli na to, že nie všetky budú ďalej potrebovať.

Rušnejšie ako obvykle bolo leto napríklad v bratislavskej centrále VÚB, ktorá sťahovala svojich pracovníkov, presúvala ich po poschodiach a do vlastnej budovy na Mlynských Nivách dostala aj tých, ktorí pracovali v prenajatých priestoroch mimo jej hlavnej lode.

Vo VÚB už vedeli, že home office, ktorý v maximálnej miere začali testovať na jar, funguje dobre, ľuďom vyhovuje a budovu už všetci naraz využívať nebudú. Na normálny chod postačí, ak tam zostanú fyzicky pracovať dve percentá pracovníkov.

Neznamená to, že doma budú pracovať všetci, no je pravdepodobné, že minimálne 40 percent z nich bude doma stále. VÚB nájom v prenajatých kanceláriách ukončila, prinesie jej to úspory, ich veľkosť konkretizovať nechce.

Ilustračné foto N – Vladimír Šimíček

Nie je jediná

VÚB nie je jediná.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Banky a poisťovne

Ekonomika

Teraz najčítanejšie