Denník N

Reštaurácie hľadajú spôsoby, ako urobiť z terasy teplé miesto aj v zime. Čo im dovolia hygienici?

Ilustračné foto - TASR/AP
Ilustračné foto – TASR/AP

V bratislavskej reštaurácii Gurmán majú cez víkendy zatvorené. Platí to približne od začiatku októbra, keď sa postupne začali sprísňovať opatrenia a začalo byť jasné, že víkendový dopyt prevádzku neutiahne. „Cez víkend sa nám to už neoplatí. Zatiaľ skúšame znova rozvoz,“ hovorí majiteľ prevádzky Nikolas Fejer.

Rozvoz jedla mali v reštaurácii Gurmán aj v prvej vlne pandémie, ale príliš nefungoval. V apríli reštauráciu zatvorili, niektorí ľudia museli ísť na úrady práce, neskôr sa vrátili.

Do akej miery Fejer očakáva, že jeho podnikaniu pomôže ohlásená navýšená štátna pomoc? „Riešime to s účtovníkom. Zatiaľ sa primárne venujem tomu, aby sme vedeli prevádzku uživiť, nech sme aspoň otvorení,“ odpovedá.

Aké bude počasie?

Kým sa čaká na detaily schém novej pomoci, témou číslo jeden je v gastrobiznise počasie. Pre tých, ktorí

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Gastro a jedlo

Ekonomika

Teraz najčítanejšie