Zavreté krčmy a stopnuté festivaly: Urpiner musel vyliať milión pollitrov skazeného piva
Ľubomír Vančo a Branislav Cvik ho prebrali pred 13 rokmi a oživili ho po ére privatizéra Pavla Čupku. Koronakrízové zatváranie krčiem a reštaurácií je pre nich podobne náročné, mimo obchodov predávajú až polovicu svojho piva, čo je významne viac ako v iných väčších domácich pivovaroch.
O tom, ako Urpiner ohrozuje druhá vlna zatvárania prevádzok jeho odberateľov, hovoril Denník E s Branislavom Cvikom.
V rozhovore sa dočítate aj o tom:
- ako veľmi pivovaru chýba jeho marketingovo najsilnejší festival Pohoda a letecké dni SIAF,
- ako niektoré výpomoci vlády skôr ublížili ako pomohli podnikaniu,
- čo mu chýba na vládou chystanom celoplošnom testovaní.
Ako vás ekonomicky postihli dve vlny zatvárania pivární a reštaurácií? Predaj piva v segmente horeca (hotely, reštaurácie) je u vás asi významnejší ako u vašich nadnárodných konkurentov.
Cez výčapy