Denník N

Zavreté krčmy a stopnuté festivaly: Urpiner musel vyliať milión pollitrov skazeného piva 

Spolumajiteľ Urpineru Branislav Cvik Foto Olivér Hargitai
Spolumajiteľ Urpineru Branislav Cvik Foto Olivér Hargitai

Ľubomír Vančo a Branislav Cvik ho prebrali pred 13 rokmi a oživili ho po ére privatizéra Pavla Čupku. Koronakrízové zatváranie krčiem a reštaurácií je pre nich podobne náročné, mimo obchodov predávajú až polovicu svojho piva, čo je významne viac ako v iných väčších domácich pivovaroch.

O tom, ako Urpiner ohrozuje druhá vlna zatvárania prevádzok jeho odberateľov, hovoril Denník E s Branislavom Cvikom.

V rozhovore sa dočítate aj o tom:

  • ako veľmi pivovaru chýba jeho marketingovo najsilnejší festival Pohoda a letecké dni SIAF,
  • ako niektoré výpomoci vlády skôr ublížili ako pomohli podnikaniu,
  • čo mu chýba na vládou chystanom celoplošnom testovaní.

Ako vás ekonomicky postihli dve vlny zatvárania pivární a reštaurácií? Predaj piva v segmente horeca (hotely, reštaurácie) je u vás asi významnejší ako u vašich nadnárodných konkurentov.

Cez výčapy

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Gastro a jedlo

Koronavírus

    Rozhovory

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie