Denník N

Ťažké podnikanie na Orave? Štyria Liptáci tam počas koronakrízy pripravujú už druhý supermarket

Pavol Mikušiak Foto - Verex Holding
Pavol Mikušiak Foto – Verex Holding

Oravské okresy patria už dlhšie ku koronavírusom najviac atakovaným oblastiam krajiny.

Pavol Mikušiak spolu so svojím bratom Milanom a ďalšími dvomi dlhoročnými spoločníkmi Vladimírom Krčom a Tadeuszom Frackowiakom tam však rozvoj svojej severoslovenskej siete predajní potravín CBA Verex nestopli ani v týchto náročných časoch.

Štyria Liptáci pridali na Orave jeden supermarket už na jar a ďalší majú tesne pred rozbehom.

Denník E s podnikateľom hovoril nielen o tom, prečo sa im darí rásť na Orave aj v ťažkých časoch, ale aj o tom, ako tam ich sieť predajní prechádza plošným testovaním.

Rovnako opísal, ako kríza ovplyvňuje aj ich ďalšie biznisy. Verex Holding má 125-miliónové tržby a zamestnáva viac ako 700 ľudí. Navyše pred pár rokmi si prikúpili aj známy bešeňovský akvapark.

Vaša sieť predajní potravín a spotrebného tovaru CBA Verex má 35 prevádzok nielen na Liptove, ale aj na Orave. Ako dopadlo víkendové testovanie vašich oravských predavačov? Máte dostatok ľudí na pokračovanie prevádzky?

Z oravských predajní nám odišlo po testovaní do karantény desať ľudí. Šiesti pracovníci mali pozitívny test a ďalší štyria sú v karanténe pre pozitívne testy svojich blízkych. Na Orave nám tak vypadla desatina ľudí.

Do žiadnych problémov nás to však nedostalo, lebo našťastie na Orave už chystáme otvorenie nového diskontmarketu v Námestove. Nových ľudí, ktorých si zaškoľujeme pre tento obchod, sme poslali do predajní, z ktorých nám ľudia vypadli. Celkovo sme takto predajne vedeli posilniť až o 15 ľudí.

Novú námestovskú prevádzku otvárame v polovici decembra. Dohromady máme na Orave desať predajní a veľkosklad v Tvrdošíne.

Neobávate sa otvárať novú predajňu v týchto náročných časoch?

Ten nový námestovský diskont ešte nie je všetko z našej strany. Už

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie