Denník N

Ľuďom už chýba obyčajná káva s kolegami v kuchynke, firmy vymýšľajú, ako im to nahradiť

Ilustračné foto - Jumpstory
Ilustračné foto – Jumpstory
  • Časť zamestnancov je už taká frustrovaná z home officeov, že vo firmách začína byť štandardom ponuka úhrady pomoci od psychológov.
  • Manažéri firiem vidia, že produktivita zamestnancov pri práci z domu neklesá, boja sa iných dôsledkov toho, že ľudia menej komunikujú. Obava je, či dokážu prichádzať s novými nápadmi a či nedorozumení nebude oveľa viac ako v minulosti.
  • Ako pomôcť ľuďom na home office? Firmy nechcú ľuďom platiť náklady navyše, ale dovolia im, aby si zobrali z práce domov počítač, ergonomické klávesnice alebo stoličky. A rozmýšľajú, či okrem fyzických porád nenahradiť ľuďom napríklad aj bežné stretnutia zamestnancov v kuchynke. 

„Mnohé firmy, najmä americké, majú nastavené pravidlá tak, že zamestnanci sa môžu vrátiť do kancelárií až v júli 2021,“ opisuje aktuálnu situáciu vo firmách s veľkými kanceláriami šéfka Profesie Ivana Molnárová. V niektorých bizniscentrách sa objavila nálepka, že zamestnanci majú momentálne zablokovaný vstup do priestorov. Podľa Molnárovej to môže súvisieť aj s tým, že firmy chcú ušetriť na upratovaní či dezinfekcii priestorov.

Do kancelárií spravidla chodia

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Koronavírus

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie