Denník N

Matovič posiela tvrdé odkazy SaS: Cigánikovú označil za lobistku Penty, Sulíka sa pýta, či bude kopať hroby

Igor Matovič a Richard Sulík. Foto N – Tomáš Benedikovič
Igor Matovič a Richard Sulík. Foto N – Tomáš Benedikovič

Aktualizované o 15:20. Richard Sulík ostro kritizoval premiérov návrh na „komunitné testovanie“. S SaS sa sporí aj o stomiliónovú dotáciu pre štátnu zdravotnú poisťovňu.

V koalícii sa stupňuje napätie medzi SaS a OĽaNO. Richard Sulík kritizuje premiérov návrh na „komunitné testovanie“, poslankyňa SaS Jana Cigániková označila ministra zdravotníctva za neschopného.

Premiér Igor Matovič reaguje, že by chcel, aby sa koaličný partner správal ako dospelý človek. „Čo sme v materskej škole?“ povedal Matovič.

Predsedovi SaS Richardovi Sulíkovi dáva premiér domácu úlohu, aby ponúkol cestu, ako by sme mohli mať k 1. decembru denný priemer nových prípadov 500 a všetky prevádzky by boli otvorené. „Keď sa do nedele postaví s riešením, budem vykonávať len to, čo mi povie. Bude vo veciach korony mojím predsedom vlády,“ povedal premiér.

Matovič: Cigániková je opozičná poslankyňa

Vládou v stredu prešiel návrh, že štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa dostane stomiliónovú dotáciu. Cigániková proti tomu vystúpila aj na tlačovej besede na úrade vlády.

Poslankyňu Cigánikovú premiér označil za lobistku finančnej skupiny Penta a hovoril, že ju nevníma ako koaličnú poslankyňu – odkazoval na to, že nehlasovala za programové vyhlásenie vlády.

Je podľa neho na čele parlamentného výboru pre zdravotníctvo len trpená, vraj

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Koronavírus

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie