Denník N

Posilňovne sú zatvorené a Multisport karty neaktívne, pre šesť ľudí si dovolia otvoriť len malé štúdiá

Ilustračné foto - TASR/AP
Ilustračné foto – TASR/AP

V piatok minulý týždeň premiér Igor Matovič slávnostne oznámil uvoľňovanie opatrení a s ním aj otvorenie posilňovní.

Pustiť do svojich priestorov zacvičiť si však môžu maximálne 6 zákazníkov. A to je pre mnohé z nich problém. Často majú rozlohu niekoľko stoviek metrov štvorcových a náklady na prevádzku sú oveľa vyššie než prípadné tržby zo šiestich zákazníkov.

Veľké siete posilňovní Fitup, Fitinn aj Golem svojim zákazníkom cez sociálne siete oznámili, že zatiaľ pre nich nemôžu otvoriť. Desiatky tisíc ľudí s permanentkami očakávali, že sa konečne dostanú do posilňovne, to sa však nestalo.

„Vzhľadom na počet a rozlohu našich prevádzok sú momentálne nariadenia pre nás likvidačné,“ tvrdí sieť posilňovní Golem, ktorá má na Slovensku 12 prevádzok s viac ako 60-tisíc zákazníkmi. „Ak by sme otvorili za týchto podmienok, potešili by sme pár šťastlivcov, ktorí by sa k nám dostali, no bol by to krátkodobý pocit šťastia, ktorý by vystriedal vo veľmi krátkej dobe smútok z opätovného zatvorenia našich prevádzok, no tento raz už natrvalo.“

Sieť Fitup, ktorá má na Slovensku päť štúdií, považuje podmienky otvorenia „pri veľkosti našich fitnescentier za diskriminačné“.

„Denne nás navštívi v našich prevádzkach až 900 klientov, takisto je prítomný aj náš ďalší personál, ako sú tréneri, a preto prevádzka fitnesštúdia za týchto podmienok nie je v súčasnosti uskutočniteľná,“ informoval zákazníkov na Facebooku Fitinn, ktorý má v Bratislave tri prevádzky. Štúdio v Petržalke počas pandémie zatvorili.

Ilustračné foto – TASR

Vybrať si pár vyvolených

Ak by chceli veľké siete posilňovní otvoriť

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Koronavírus

    Pomoc ekonomike

    Ekonomika, Slovensko, Šport a pohyb

    Teraz najčítanejšie