Denník N

Ak hypotéku riadne platíte a ste aktívny klient, dohodnite si lepšiu cenu. Ak nie ste v Prima banke, máte šancu

Foto – N
Foto – N

V reklame na hypotéku počúvate o sadzbe 0,4 percenta a vám v schránke pristál list o prehodnotení sadzby po uplynutí fixácie so sadzbou 1,2 percenta.

Ak sa vám to nepáči, nečakajte. Keď budete chcieť úver refinancovať inde, môžete mať pre pandémiu a sviatky na zmeny menej času, ako sa na prvý pohľad zdá. 

  • Národná banka Slovenska tvrdí, že ľudia sa u nej sťažujú na výrazne vyššiu úrokovú sadzbu pri refixe hypoték v porovnaní s úrokovými sadzbami na nové úvery. Nevie s tým nič robiť, do cenovej politiky bankám hovoriť nemôže. Nespresňuje, či sa to týka len niektorej konkrétnej banky alebo ich je viac. Je v tomto prípade viazaná mlčanlivosťou.
  • Finanční sprostredkovatelia už takto viazaní nie sú a hovoria, že nespokojní sú najmä klienti Prima banky Slovensko, lebo pri refixe dostanú prinajlepšom sadzbu 1,2 percenta. Hoci sú nespokojní, na pobočke sa dozvedia, že systém ich inak nepustí, kampaňové ceny sú len pre nových klientov.
  • Veľké banky ako SLSP, VÚB, Tatra banka, či ČSOB  majú podľa sprostredkovateľov inú politiku. Aktívny klient, ktorý riadne spláca svoju hypotéku, dostane aj pri refixe takú sadzbu, akú banka propaguje pre nové úvery. Ak nie, vie si ju vyjednať.

Je to jej politika

Prima banka, ktorá láka klientov od konkurencie na úvodné

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Banky a poisťovne

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie