Denník N

Krajniak chce cez prílepok dostať do ústavy zopár zmien v dôchodkoch. Pozrite sa, čo navrhuje

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) a minister práce Milan Krajniak (Sme rodina). Foto - TASR
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) a minister práce Milan Krajniak (Sme rodina). Foto – TASR
  • Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) skúša zmeny v dôchodkoch cez prílepok k návrhu novely ústavy, ktorá rieši Kolíkovej súdnu reformu. Vraví, že v koalícii sa na tom dohodli.
  • Krajniak chce v ústave zmeniť určovanie dôchodkového veku, zabrániť, aby materská znižovala dôchodok, zaviesť rodičovský bonus a doplní sa tam aj princíp dlhodobej udržateľnosti.
  • O novele ústavy má parlament hlasovať v utorok.

Minister práce a podpredseda Sme rodina Milan Krajniak využil to, že na aktuálnej schôdzi parlamentu sa rokuje o novele ústavy. V novele, ktorú pripravila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), chce cez prílepok vyriešiť aj časť dôchodkovej reformy, hoci to s témou súdnictva ani zďaleka nesúvisí.

Krajniak vraví, že na zmenách, ktoré tlačí do ústavy, sa v koalícii dohodli. „Od stredy, keď sme preberali celý deň všetky pozmeňujúce návrhy k ústave, nemám od nikoho signál, že by sa to zmenilo.“

Minister financií Eduard Heger (OĽaNO) povedal, že to, čo Krajniak navrhuje, je výsledkom viac ako 12-hodinového rokovania a je to spoločný návrh koalície.

Pred pár dňami dal ku Kolíkovej novele pozmeňovací návrh poslanec a Krajniakov kolega zo strany Miloš Svrček.

Čo znamenajú dôchodky v ústave:

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Dôchodky a dôchodkový vek

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie